Kan de koppeling met Exact ook Voorraad en Product synchronisatie?

Voor alle  webwinkel- en kassa-koppelingen waarbij voor een verkoop in Exact een Exact order wordt aangemaakt, wordt daarna de voorraad in Exact (door Exact) bijgewerkt.

Omgekeerd kan de koppeling voor de volgende verkoop systemen ook producten en voorraad van Exact naar het verkoop systeem overzetten.

  • CCV Shop
  • Lightspeed Ecom
  • Lightspeed Retail
  • Shopify
  • WooCommerce

Productsynchronisatie: Bij de synchronisatie van Exact Online naar de hierboven genoemde webwinkels worden alleen de webwinkelproducten in Exact Online doorgezet. Binnen Exact Online kun je per product aangeven of het om een webwinkelproduct gaat door de desbetreffende optie aan te vinden.

De productsynchronisatie is een batchproces. Ieder uur worden nieuwe producten uit Exact Online opgehaald en doorgezet naar het winkelsysteem. De productsynchronisatie voegt alleen nieuwe producten aan het winkelsysteem. De synchronisatie wijzigt nooit producten.

Bij de productsynchronisatie van Exact Online naar het winkelsysteem vindt matching plaats op de artikelcode in Exact Online en de SKU in het winkelsysteem. Bij de synchronisatie naar CCV Shop wordt het productnummer gebruikt.

De productsynchronisatie werkt voor producten die worden aangemaakt na het aanzetten van de synchronisatie. Wil je producten uit het verleden ook doorzetten dan kan dat met een migratie tot een max van 1000 producten. Aan deze migratie zijn kosten verbonden.

Voorraadsynchronisatie: Het doorzetten van de voorraad van Exact naar het verkoopsysteem gebeurt obv webhooks. Exact Online vuurt een webhook af zodra de voorraad wijzigt. Hoe lang het duurt voordat de voorraad is aangepast in het verkoopsysteem hangt af van de drukte op het systeem en de fair-use-policy.

Voorraad en product synchronisatie staan niet standaard aan, maar worden aangezet op aanvraag. Er kunnen commerciele consequenties zijn, zoals beschreven in de handleiding. Daarnaast hebben we de volgende tips:

  1. Lees jouw specifieke handleiding mbt voorraad en product synchronisatie goed door.
  2. Hoewel veel klanten erg blij zijn met de voorraad synchronisatie is het niet foutloos. Er kunnen onverhoopt webhooks vanuit Exact niet afgevuurd worden of niet tijdig verwerkt worden. Wij adviseren klanten regelmatig een oogje in het zeil te houden.
  3. Als de product- en/of voorraadsynchronisatie aanstaat verschijnen er aparte tabs in het dashboard waarmee de synchronisaties te volgen zijn.

Labels: Voorraad