Kan ik boeken op de Exact grootboekrekeningen van de artikelen?

Bij het doorzetten van verkopen naar Exact Online verkooptransacties (SalesEntries) of Exact Online facturen (SalesInvoices) zal de koppeling een grootboekrekening meegeven. Welke grootboekrekening wordt meegegeven is vooraf ingesteld in het dashboard https://uwkoppeling.webwinkelfacturen.nl - tab Configuratie - en afhankelijk van de BTW.

Sommige klanten boeken liever op de Exact grootboekrekeningen van de artikelen, in plaats van de grootboekrekeningen gebaseerd op de BTW context.

Wij kunnen bij het koppelen op de Exact entiteit factuur de mapping van de grootboekrekeningen uitschakelen. Indien de klant voor ieder artikel een grootboekrekening heeft ingevuld in Exact (dit vergt veel discipline van de klant!), worden dan deze grootboekrekeningen van de artikelen gebruikt.

Is een product nog niet aanwezig in Exact dan zal de koppeling het product toevoegen aan de default artikelgroep in Exact Online. Als de mapping van de grootboekrekeningen is uitgeschakeld dan zal voor het product de standaard omzetrekening van de default artikelgroep worden gebruikt.

Bij het boeken op Exact Online bestellingen geeft de koppeling nooit een grootboekrekening mee.

Labels: Artikel, Grootboekrekening