Hoe maak ik een default debiteur in Exact Online?

Voor een anonieme boeking (zoals bijvoorbeeld de dagomzet) moet er binnen Exact een default debiteur zijn. Hoe maak je die aan? Eerst maak je een nieuwe relatie aan: Relaties>>Klanten>>Aanmaken. Zorg ervoor dat je de status van de klant instelt als klant, dus niet als als prospect etc. Stuur vervolgens het debiteurnummer en de licentiesleutel naar ons via de email. Wij zullen de default debiteur dan invoeren in de koppeling. Let op: Om de default debiteur voor de koppeling makkelijk zichtbaar te maken vragen we je het woord webshop, kassa of retail in de naam te gebruiken, vb ‘webshop default debiteur ideal’, of 'verkopen kassa'.

Dan sla je hem op, na de naam ingevoerd te hebben, met de bewaren knop.

Bij >>Relaties, zoek de default debiteur en daar staat het nummer van je default-debiteur dat is aangemaakt in Exact, achter Relatie:

Wat vaak gedaan wordt is per betaalmethode een default debiteur aanmaken met pakkende namen als ‘retail default debiteur - PIN’,‘webschop default debiteur - Credit Card’. Via het dashboard van de koppeling >> configuratie >> betaalmethoden wijzigen kun je overigens zelf de aangemaakte default debiteuren selecteren via het pulldown menu.

Labels: Debiteur