Hoe stel ik de BTW mapping in voor de koppeling met een Shopify webwinkel?

In Shopify worden BTW tarieven op 2 manieren aangemaakt:

  1. Via de landen, per land 1 BTW tarief
  2. Via overrides als een land meerdere BTW tarieven heeft

Verkoop je in alle landen alleen voor 21% of alleen voor 9% dan is er geen probleem. Je definieert je landen met de BTW tarieven in Shopify, de koppeling haalt de landen met BTW tarieven op en je kunt ze koppelen met de BTW tarieven en grootboekrekeningen uit je boekhoudsysteem.

Maar wat als je in een land voor zowel 21% als 9% verkoopt? De koppeling kan wel de landen met BTW tarieven uitlezen, maar niet de overrides. Dat maakt Shopify helaas niet mogelijk.

Daarom hebben Shopify koppelingen een extra contract optie bij ons voor de BTW tarieven. Je kunt deze contract optie instellen op het dashboard https://uwkoppeling.webwinkelfacturen.nl, tab Configuratie.

Er zijn 5 schema's:

  1. Shopify BTW inrichting op basis van de webwinkel BTW tarieven: Volg de webwinkeltarieven zoals deze staan ingesteld bij de Shopify landen. Dat betekent 1 BTW tarief per land, overrides worden niet meegenomen.
  2. Shopify BTW inrichting obv de BTW tarieven in Nederland: Gebruik de Nederlandse 21% en 9% voor alle EU landen. Dus bij verkoop aan Duitsland wordt 21% en 9% BTW berekend. Webwinkels die internationaal verkopen onder de drempelwaarden gebruiken dit.
  3. Shopify BTW inrichting obv de BTW tarieven in Belgiƫ: Gebruik de Belgische 21% en 6% voor alle EU landen. Dus bij verkoop aan Duitsland wordt 21% en 6% BTW berekend. Webwinkels die internationaal verkopen onder de drempelwaarden gebruiken dit.
  4. Shopify BTW inrichting op basis van de BTW tarieven in de EU: Gebruik de Europese BTW tarieven voor de EU landen. Dus Duitsland krijgt 19% en 7% ipv 21% en 9%.
  5. Shopify BTW inrichting op basis van de BTW tarieven in Nederland of de EU (keuze per land): Bepaal per land welke BTW tarieven je gebruikt. Deze optie is het meest werk, maar geeft je maxiale flexibiliteit.

Als je het Shopify BTW contract hebt opgeslagen zie je de opties bij de sectie BTW en grootboerekeningen wijzigen. Je kunt de BTW tarieven nu gaan koppelen aan de BTW tarieven en grootboekrekeningen in je boekhoudsysteem.

Labels: BTW