Webhooks en historische bestellingen

De Shopify koppelingen werken met webhooks. Telkens als er een bestelling aangemaakt of gewijzigd wordt (wijziging in order-status en/of order-gegevens) ontvangt de koppeling hiervan bericht. Dit geldt alleen voor orders die nog niet zijn doorgezet naar je boekhouding.
Dat is heel fijn, want dat betekent dat bestellingen sneller in je boekhouding verschijnen.

Er is ook een nadeel. Bij Shopify is het mogelijk om historie in te laden, dus bestellingen van jaren geleden. Al deze bestellingen worden vanwege die webhooks naar ons platform gestuurd. Ze worden niet doorgezet, maar ons platform moet deze bestellingen wel allemaal ophalen uit de webwinkel en controleren. Het gaat hier meestal om duizenden bestellingen en ons platform raakt daardoor overbelast. Nieuwe bestellingen worden pas doorgezet als alle eerdere bestellingen verwerkt zijn. Dat kan wel even duren.

Vandaar ons vriendelijke verzoek. Doe eerst de migratie en leg daarna pas de koppeling. Schakel in ieder geval de koppeling uit als je de historische bestellingen gaat inladen. Dan kan ons platform blijven doordraaien en worden alle nieuwe bestellingen snel doorgezet.