Kan de koppeling refunds doorzetten vanuit Shopify?

Voor de Shopify webwinkels ondersteunen we refunds. Bij refunds moet je met de volgende zaken rekening houden:

1. De koppeling zet refund-regels een-voor-een door.

2. Heeft de refund geen refundregels en wel refund bedragen dan rekent de koppeling de refund bedragen terug naar ratio van de bedragen in de bestelregels van de bestelling die geretourneerd is. Let op: Bedragen met kind refund_discrepancy worden NIET meegenomen in de refund.

3. De koppeling boekt de refund onder dezelfde debiteur als de originele bestelling.

4. De refund wordt in het boekhoudsysteem naar dezelfde entiteit doorgezet als de bestelling. Worden bijvoorbeeld voor jouw webwinkel bestellingen doorgezet naar Exact Online facturen, dan wordt de refund ook een Exact Online factuur. Zet je de bestelling door naar Exact Online transacties dan wordt de refund ook een Exact Online transactie.

5. Refunds kunnen apart gecontroleerd worden op het dashboard, kies onder >>Fouten de refunds.

6. Je zet de refund functionaliteit aan door deze optie aan te vinken bij tab Configuratie, statussen, van het dashboard https://uwkoppeling.webwinkelfacturen.nl. Vanaf dat moment worden ook refunds doorgezet. De refunds worden eenmaal per dag 's nachts opgehaald en doorgezet.

7. Indien je een migratie van oudere bestellingen laat uitvoeren voor een Shopify koppeling, worden refunds niet meegenomen in de migratie.

8. De koppeling kan niet langer terug dan 30 dagen voor refunds en kan alleen refunds ophalen waarbij niet meer dan 30 dagen tussen de order en de refund zitten.

9. Bestellingen die via een andere app / platform binnen komen en die niet de status refunded in Shopify kunnen krijgen kunnen helaas niet als refund worden doorgezet. De koppeling is afhankelijk van de status refunded in de bestelling.

10. De eventuele kosten die in rekening worden gebracht voor het retourneren, worden niet door de koppeling apart ingelezen en daardoor ook niet doorgezet.

Labels: Credit