Kan ik voor de MOSS regeling of drempel-limieten Europese landen mappen op verschillende grootboekrekeningen?

Ja, dat kan. De koppeling haalt de landen op die je hebt gedefinieerd in je webwinkel. Per land kun je een BTW percentage opgeven. Je kunt voor een land ook meerdere BTW percentages voor 1 land opgeven.*1)

De koppeling toont je tijdens de installatie een lijst met BTW percentages en Europese landen. Per BTW percentage - landcombinatie kun je een BTW code en grootboekrekening selecteren. Wat betreft de grootboekrekeningen kun je die nog verder onder verdelen in omzet, verzendkosten en betaalkosten.

Naast deze landen zie je nog 2 extra opties in de lijst staan. Eentje voor ICP en eentje voor internationale bestellingen. Het gaat bij deze opties om bestellingen waar geen BTW over gerekend wordt. Let op: Het is dus niet mogelijk om buiten de EU op aparte grootboekrekeningen te boeken. Het is wel mogelijk internationale bestellingen uit te splitsen naar omzet, verzendkosten en betaalkosten.

*1) Let op: Er is rond 1 oktober 2020 een wijziging bij Shopify doorgevoerd waardoor het niet meer mogelijk is BTW tarieven aan te passen als je geen BTW nummer voor het specifieke land hebt. Dit kan betekenen dat voor een EU een land het BTW tarief 0% staat ingesteld terwijl eigenlijk 21% BTW in rekening zou moeten worden gebracht. Om dit probleem te omzeilen hebben wij een extra optie toegevoegd aan de BTW schema's, nl de optie Handmatig. Via deze optie kun je zelf per land een BTW percentage Hoog, Laag en 0 aangeven. Om het zo makkelijk mogelijk te maken zijn de default waarden al ingevuld. Meer informatie vind je in deze FAQ: https://faq.webwinkelfacturen.nl/content/31/177/nl/hoe-stel-ik-de-btw-mapping-in-voor-de-koppeling-met-een-shopify-webwinkel.html

Labels: BTW, Grootboekrekening