Wanneer is een koppeling tussen Mollie en e-Boekhouden zinvol?

Wilt u Mollie betaallinks sturen naar uw klant, neem dan contact op met Eboekhouden. https://www.e-boekhouden.nl/contact Onze Mollie koppeling gaat alleen over de administratieve verwerking van Mollie betalingen.

De koppeling tussen Mollie en e-Boekhouden zorgt ervoor dat iedere betaling uit je Mollie account automatisch wordt verwerkt tov de bijbehorende openstaande debiteurenpost in e-Boekhouden. Dat noemen we afletteren.

Dat betekent dat de Mollie koppeling ervan uit gaat dat de verkoopboeking van de bestelling die met Mollie betaald is, al eerder is aangemaakt in e-Boekhouden. Je moet er dus zelf voor zorgen dat die verkoopboeking (voor de registratie van de omzet en btw) in e-Boekhouden staat. Dat doen ondernemers op een van onderstaande twee manieren:

  1. ze maken de verkoopboeking handmatig aan, of...
  2. ze gebruiken een aparte extra webwinkelkoppeling tussen hun webwinkel software en e-Boekhouden. Deze verkoop-koppelingen kunnen wij ook regelen en zijn aan te vragen via https://www.webwinkelfacturen.nl/koppelingen 

Terug naar de Mollie / e-Boekhouden koppeling. Bij het boeken van de betaling wordt gebruik gemaakt van een financiële rekening voor Mollie, een rekening uit het rekeningschema van uw Eboekhouden account. Zie voor meer info deze faq.

De koppeling zoekt in e-Boekhouden voor iedere Mollie betaling de bijbehorende openstaande debiteuren post. Als hij die vindt lettert hij deze af. De bijbehorende journaalpost ziet er bijvoorbeeld alsvolgt uit:


De Mollie uitbetaling. Hier doet de koppeling niets mee. Periodiek ontvang je het geld van Mollie op je betaalrekening en boekt dat bedrag dan op een Tussenrekening/Kruisposten/Geld onderweg rekening. Het credit saldo op deze tussenrekening zal iets lager zijn dan het debet saldo op de financiële rekening, doordat Mollie kosten in mindering brengt. Soms wordt er ook commissie uitbetaald door Mollie. Ook met de commissie wordt door Mollie rekening gehouden bij de uitbetaling.

Tot slot: e-Boekhouden kan je informeren over de boeking die voor de afwikkeling tussen de financiële rekening en de tussenrekening nodig is, alsmede over de boeking van de kosten en commissie van Mollie. Mocht je hier vragen over hebben of over de opzet van je financiële rekening in e-Boekhouden, kun je het best contact opnement met support@e‑boekhouden.nl of telefonisch 088 - 6500 200.

Samengevat: een Mollie / e-Boekhouden koppeling zal het verwerken van de betalingen vereenvoudigen mits de verkoopboekingen in e-Boekhouden zijn gemaakt.

Labels: Afletteren, Betaling, mollie