BTW instellingen bij een koppeling met e-Boekhouden

Inrichten BTW tarieven en grootboekrekeningen (tab Configuratie >> BTW instellingen)
Bij het inrichten van de BTW tarieven en de grootboekrekeningen wordt er een link gelegd tussen de BTW tarieven in de webwinkel en de BTW tarieven en evt grootboekrekeningen in het boekhoudsysteem. Dat kan heel gemakkelijk via drop-down boxjes.

Initieel wordt een schema getoond voor alle Europese landen. De default BTW percentages zijn afhankelijk van het land van waaruit de webwinkel levert. Het 0% BTW tarief is alleen beschikbaar voor het land van waaruit de webwinkel verkoopt (en standaard voor ICP en Internationale verkopen). Je kunt voor ieder land de BTW percentages aanpassen.

Is de instelling gedaan dan zul je altijd je ingestelde BTW tarieven zien. Wil je opnieuw beginnen dan kun je de grijze knop Verwijder BTW instellingen gebruiken. Dan worden je huidige instellingen verwijderd en kun je na het verversen van de pagina, opnieuw beginnen.

Met de mogelijkheid de BTW percentages aan te passen in de Configuratie kun je de koppeling gebruiken om zgn OSS facturen / mutaties aan te maken in EBoekhouden.nl.
Dit als de BTW aangifte geschiedt volgens het één-loket systeem.

Hoe stel je de tabel in de koppeling in (voorbeeld is voor een Nederlandse webwinkel);
Maak je gebruik van de NL BTW tarieven, dan blijft gelden:
-        in de kolom ‘BTW Code” de BTW code met het betreffende percentage
-        in de kolom “omzetrekening” een omzetrekening voor de netto-omzet, de betaal- en verzendkosten

Reken je in de webwinkel met BTW percentages van het afleverland vul dan in de Configuratie, het volgende in:
Per EU land, behalve NL
-        in de kolom ‘BTW code” de BTW code “BTW_OSS”
-        in  de kolom “BTW rekening” een Balansrekening voor de af te dragen BTW in het betreffende land
-        in de kolom “omzetrekening” een omzetrekening voor de netto-omzet, de betaal- en verzendkosten

Alleen bij gebruik van BTW code BTW_OSS, zal de boeking plaatsvinden aan de hand van de ingestelde BTW rekening in de Configuratie.
Bij de andere codes wordt de BTW rekening bepaald in Eboekhouden aan de hand van de BTW code.

Labels: oss