Waar moet ik rekening mee houden bij een Bol.com migratie

Net zoals voor andere koppelingen kunnen we voor de Bol.com koppelingen een migratie initieren. De koppeling haalt bestellingen met terugwerkende kracht op en zet ze door naar jullie boekhoudsysteem.

Bij Bol.com moeten we voor dit soort migraties de bestellingen uit de verzendingen halen. De bestellingen zijn niet meer rechtstreeks op te halen uit het Bol.com account.

Bij het ophalen van bestellingen uit verzendingen kunnen de volgende gegevens anders zijn dan in de originele bestelling:

  • De debiteurgegevens van het verzendadres worden meegenomen ipv de debiteurgegevens van het factuuradres. Heel vaak zullen deze twee hetzelfde zijn, maar het hoeft niet. Uit de verzendgegevens is het helaas niet meer mogelijk het factuuradres te halen.
  • Als er producten wel in de bestelling stonden maar niet in de verzending, dan kunnen deze producten niet meer achterhaald worden.
  • Let op 1: je kunt maximaal 1000 bestellingen migereren terugtellend vanaf de dag dat de migratie wordt uitgevoerd.┬áDaarnaast kunnen we vanaf die uitvoerdatum maximaal 3 maanden terug.
  • Let op 2: Bol.com verwijdert na 1 maand de debiteur-gegevens uit de bestelling. Dat betekent dat we voor 1 maand terug deze gegevens wel kunnen ophalen, maar voor de overige 2 maanden een vaste debiteur moeten instellen om op te boeken (uiteraard kan dat ook voor 3 maanden, indien wenselijk).

Je dient hier rekening mee te houden als je door ons een migratie laat uitvoeren.

Labels: Controle