Hoe maak ik de sleutel aan om met mijn AFAS administratie te koppelen?

Om de connectie werkend te krijgen dient er in de AFAS Administratie een AppConnector te worden aangemaakt. De AppConnector dient gevuld te worden met GetConnectoren en UpdateConnectoren. Hoe je dit doet staat uitgelegd in de handleiding van de koppeling.

Als de AppConnector gemaakt is kun je een apart token genereren waarmee je de koppeling toegang geeft tot de Afas administratie.

Via tab Gebruikerstoken > Nieuw genereer je het gebruikerstoken.

Selecteer de gebruiker en geef een omschrijving. Voor 1 gebruiker kun je meerdere tokens aanmaken.

Er komt nu een scherm met een speciale code. Sla deze code zorgvuldig op. Deze code heb je tijdens de configuratie van de koppeling nodig op het dashboard https://uwkoppeling.webwinkelfacturen.nl. Let op, je hebt de gehele code nodig, dus incl het 1-deel.

Als je via de browser werkt kun je weer via de bovenkant van het scherm de code kopieren. Dat scheelt een hoop overtik werk en voorkomt fouten.