Zet de kassa koppeling ook inkopen en/of kasverschillen door?

Onze POS koppelingen zetten momenteel alleen de verkopen door. Onze ervaring is dat 92% van de klanten dat voldoende vinden.

Kasverschillen Bij de Lightspeed Restaurant kassa zijn de eind/begin standen niet uit te lezen. Bij de Lightspeed Retail kassa is dat technisch wel mogelijk. Bij andere kassa's zijn er of geen mogelijkheden, of is er weinig marktvraag.

Een bescheiden percentage (5%) van de klanten zou ook graag willen dat we per dag het kasverschil boeken. Wij hebben derhalve op de wishlist onderstaande wens staan, die we als aanvullende betaalde dienst beschikbaar kunnen maken. Iedere dag wordt gekeken naar de beginstand en de eindstand van de kassa (al dan niet beïnvloedt door het afromen / bank stortingen). Het verschil wordt vergeleken met de contante verkopen van die dag. Indien nodig wordt een aanvullende verschil memoriaal boeking gemaakt. Voor de betaalmethoden 'Pin' en 'Creditcard' kunnen we een vergelijkbare aanvullende boeking maken, omdat sommige klanten met een betaalterminal werken die niet is aangesloten op de kassa, waardoor er soms fouten optreden tussen de kassa aanslag en het daadwerkelijk betaalde bedrag. Email ons als dit belangrijk voor je is - wellicht komt het dan op de roadmap.

Een praktische oplossing die we van accountants van klanten hebben gehoord, is om de stortingen bij de bank binnen te laten komen op dezelfde tussenrekening waarop de dagelijkse cash-verkoop is geboekt  (idem dito pin/creditcard). Op die manier balanceren de posten en lopen de verschillen telkens tegen elkaar weg. Het overgebleven 'verschil' moet onderzocht worden als het over tijd groeit.

Inkooporders Een klein percentage (3%) van de klanten wil eventuele inkoop orders (aanslagen van uitgaven op de kassa) doorzetten naar de boekhouding. Een praktische oplossing voor deze situatie is de facturen voor deze uitgaven via scan/herken te boeken in het boekhoudprogramma, mogelijk zelfs op de kruisposten van de desbetreffende betaalmetode. Dat verkleint ook bovenstaand genoemde 'verschil'.

Labels: Kassa