Is een webhook in Woocommerce noodzakelijk?

Bij het verwerken van bestellingen gaat de koppeling als volgt te werk:

Een paar keer per uur worden bestellingen opgehaald uit de webwinkel.
Als een order op dat moment een status heeft die ingesteld staat om door te zetten, gebeurt dat direct. (In het dashboard is dat in te stellen bij  tab Configuratie >> Winkelsysteem ; Status doorzetten verkopen )

Heeft de bestelling bij het ophalen een andere bestelstatus, dan wordt de bestelling zolang geparkeerd.
In het dashboard is hij dan terug te vinden bij tab Open.
’s Nacht draait er een batch die 21 dagen terug kijkt of de geparkeerde bestellingen inmiddels een juiste status hebben gekregen in de webwinkel en als dat zo is wordt de bestelling verwerkt naar het boekhoudpakket. Bestellingen met een datum die meer dan 21 dagen terug ligt, kunnen niet meer worden bekeken, en dus niet worden doorgezet.

Met het instellen van een webhook in Woocommerce, kan de koppeling meer. De koppeling krijgt dan direct bij wijziging van de orderstatus een seintje van Woocommerce en dat stelt de koppeling in staat de bestellingen direct te verwerken. Let wel; dit seintje krijgen we niet als de bestelling ouder is dan 3 maanden. Zie ook deze faq.
Een webhook is dus niet noodzakelijk voor de verwerking van de bestellingen, maar zorgt wel voor real-time verwerking.

Instellen van een webhook in Woocommerce:
Om de webhook te maken, klik je binnen het hoofd tabblad "Advanced” op tabje “Webhooks” en daar op de knop ”Add webhook".

In het scherm dat nu geopend is, vul je de gevraagde informatie in.
Geef een goede beschrijving van de naam van de webhook. De Status dient "active" te zijn.
Bij het derde veld vul je in wanneer de webhook wordt geactiveerd. Wij adviseren hier "Order updated" (Nederlands "Order gewijzigd) te kiezen.

Bij “Delivery URL" vul je in: https://interface.cloudinvoice.company/api/v1/servlet/woocommerce/webhook.php?licensekey=UWLICENTIESLEUTEL waarbij "UWLICENTIESLEUTEL" uiteraard je eigen specifieke webwinkelfacturen.nl licentiesleutel is die je hebt gekregen in je e-mail bevestiging van de koppeling (32 letter/cijfer combinatie).

Bij de secret vul je de WooCommerce consumersecret in.
Tot slot dien je de configuratie op te slaan (save webhook). Indien je later ooit de Webhooks zou willen de-activeren, ga je binnen "Advanced” tab naar subtab "Webhooks" en kiest voor die specifieke webhook "delete permanently”.

Labels: Status, webhook