Wat als ik mijn omzet met terugwerkende kracht wil doorzetten naar de boekhouding?

Het is mogelijk om bij ons een migratie aan te vragen om bestellingen met terugwerkende kracht in de administratie te zetten. Hierbij kunnen we vanaf een bepaalde datum, nog niet eerder door de koppeling opgehaalde bestellingen alsnog verwerken. De koppeling is beveiligd tegen dubbel doorzetten, dus is een bestelling eenmaal verwerkt kunnen we deze niet opnieuw doorzetten.
Voor migraties brengen we eenmalig € 67,50 per 1000 bestellingen / facturen in rekening. Of, in geval van dagomzet, € 67,50 per kwartaal dat doorgezet moet worden.

Migraties zijn voor ons deels handmatige acties en wij voeren zelf eenvoudige controles uit maar vragen aan de ondernemer de totale controle uit te voeren.

Indien de koppeling is ingesteld op het doorzetten van facturen, zetten we ook creditfacturen door. Met een migratie worden creditfacturen ook doorgezet. Refunds, echter niet. Refunds kunnen wij niet middels een migratie ophalen, en zullen handmatig aan de boekhouding toegevoegd moeten worden.

Voordat we een migratie starten is het belangrijk dat de koppeling juist is ingesteld. Wij kunnen een migratie niet terugdraaien of opnieuw draaien omdat bestellingen maar eenmaal doorgezet kunnen worden. Om te controleren of een koppeling goed is ingesteld zou in ieder geval het volgende gecontroleerd moeten worden:

1. Worden de nieuwe verkopen goed doorgezet qua debiteuren-gegevens? Worden alle debiteuren-gegevens doorgezet zoals je die verwacht?

2. Zijn de bedragen in het boekhoudsysteem correct? Let daarbij op de splitsing tussen BTW excl, BTW incl en het BTW bedrag.

3. Wordt er op de juiste grootboekrekeningen geboekt?

4. Heeft de transactie in het boekhoudsysteem de juiste status? Kan de transactie in het boekhoudsysteem worden afgehandeld zoals je gewoon bent?

5. Zijn er andere zaken die je opvallen.

Ben je tevreden met de resultaten dan kunnen we met een gerust hart de migratie inzetten.

Let op:

  • BOL.com migraties hebben meerdere restricties. Wil je een BOL.com migratie uit laten voeren, lees dan eerst deze faq.
  • Mijnwebwinkel en Factuursturen.nl hanteren limieten bij het uitvoeren van een migratie. Maak je gebruik van 1 van deze systemen, vermeld bij de aanvraag dan altijd het aantal transacties wat je wilt laten migreren.
  • Migraties zijn tijdsintensief en kunnen - met eventuele controles - zomaar een aantal dagen in beslag nemen. Zeker tijdens de BTW aangifte-maanden is het bij ons vrij druk. Vraag migraties dus op tijd aan. Wij kunnen helaas niet garanderen dat je migratie binnen een bepaalde tijd wordt afgerond en dus ook niet of je het redt voor de aangifte-datum.
  • Migraties over 2018 met BTW-laag verkopen zijn vaak niet meer mogelijk. Deze bestellingen kunnen soms niet worden doorgezet omdat de BTW-code vanaf 1 januari 2019 veranderd is.
  • Voor de goede orde: bovenstaande tarieven betreffen het doorstellen van de bestellingen zonder verdere support mbt eventuele fouten die je in je configuratie of webwinkel hebt. Je kunt de fouten wel zelf analyseren via je dashboard van je koppeling.

 

Labels: Controle