Hoe kan ik overstappen naar de nieuwe mijnwebwinkel API?

Mijnwebwinkel heeft een nieuwe manier van koppelen - ook wel API geheten. Nieuwe boekhoud-koppelingen (vanaf oktober 2018) zijn standaard via de nieuwe API gekoppeld. De oude manier van koppelen (orderfeed) wordt door mijnwebwinkel per 1 feb 2019 stopgezet. Het is dus belangrijk voor klanten die op de oude manier koppelen voor 1 feb 2019 over te gaan op de nieuwe manier. Gelukkig kan dat heel eenvoudig in twee stappen:

1. Maak een nieuwe API sleutel aan in mijnwebwinkel. Deze sleutel maak je aan in je webwinkel-beheeromgeving via Instellingen > API > Token toevoegen. Na opslaan, kun je de sleutel terug vinden onder het API overzicht. Als je op Toon token klikt zie je de sleutel. Deze kopieer je voor stap 2.
  2. Voeg vervolgens de nieuwe sleutel toe via je Dashboard op de koppeling, tab configuratie, met de blauwe knop en  witte tekst 'wijzigen' naast Authenticatie webwinkel.Hier vul je de nieuwe API sleutel in (die je in stap 1 hebt gemaakt) en na 'Opslaan' is de koppeling weer actief.

Tot slot, als je twijfelt of je op de oude of nieuwe manier gekoppeld bent, kun je ook gewoon bovenstaande twee stappen uitvoeren.