Kan ik het PrestaShop ordernummer doorzetten als referentie naar mijn PSP?

In de blog over afletteren, schetsten we het belang van het doorzetten van de juiste nummers. Immers, de verkopen worden door de koppeling in de boekhouding gezet. De betalingen komen via de Payment Service Provider (en de banken koppeling) uiteindelijk ook in de boekhouding.

Bij PrestaShop is er een probleem, omdat op het moment van de betaling het order ID nog niet bekend is, wel het cart_id. Gevolg is dat de referentienummers niet overeenkomen. Verschillende klanten gaan hier verschillend mee om, ze:

• letteren af obv de debiteur, geldbedrag en datum, of
  • houden een excel lijst bij met de relatie cart_id en order nummer, of
  • veranderen het PrestaShop order nummer in het cart_id. Hier zijn zelfs in het verleden modules voor geschreven. Mogelijk ook dat deze module een startpunt kan zijn. Deze laatste module-opties dienen door een PrestaShop specialist bekeken en getest te worden of het echte oplossing biedt zonder bijwerkingen.
Labels: Afletteren