Mijn Prestashop verbinding heeft een rood bolletje, wat nu?

Om dmv de API-sleutel verbinding te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de volledige webwinkel URL is ingevuld in tabblad Configuratie.
Binnen Prestashop vind je deze URL in de Geavanceerde Parameter instellingen, welke zichtbaar zijn als de gebruikersnaam admin rechten heeft.

Staat in Prestashop de webservice aan?
Is de API sleutel juist, en blijft de verbinding rood nadat deze API wordt ingevuld, in het dashboard - tabblad Configuratie?
Dan zijn er nog 2 test die je zelf kunt doen.

De eerste is om te controleren of we de Prestashop webwinkel wel kunnen bereiken.
De url die hiervoor in een browser ingevuld moet worden is de webwinkel url, met daarachter /api/products (bijvoorbeeld; https://www.webwinkelnaam.nl/api/products)
Let op; om de koppeling te kunnen maken met Prestashop, moet de rest-API op de juiste URL werken.
Bijvoorbeeld: De REST API werkt niet op  https://www.webwinkelnaam.eu/nl/api/products en wel op  https://www.webwinkelnaam.eu/api/products (zonder de redirect naar /nl komt er in deze situatieschets wel een pop-up om in te loggen)

In het popup scherm want dan verschijnt, dient de API sleutel (die in Prestashop is aangemaakt) ingevuld te worden bij gebruikersnaam. Wachtwoord veld leeg laten.
-> Komt er een XML bestand met producten in het scherm? Dan werkt de REST API.
-> Als je hier een Internal Server error krijgt of je krijgt het inlogscherm weer te zien, dan staat er iets niet goed in Prestashop, en werkt de REST API niet.
Een Prestashop developer kan jullie hier wellicht mee helpen.

Indien de eerste test de producten toont, is een tweede test uit te voeren om te controleren of we BTW-tarieven uit Prestashop kunnen ophalen.
De url die in een browser ingevuld moet worden is de webwinkel url, met daarachter /api/taxes?display=full (bijvoorbeeld; https://www.webwinkelnaam.nl/api/taxes?display=full) De webwinkel zou moeten tonen via deze url.
-> Komt er via deze url een 404 error? Dan kunnen we de BTW-tarieven niet uitlezen, en kan de verbinding met Prestahop niet gelegd worden.
Ook hier kan een Prestashop developer jullie wellicht mee helpen.

Zijn bovenstaande tests succesvol, maar is het bolletje nog steeds rood? Dan kunt u ons een mail sturen met de licentiesleutel van de koppeling, en de API sleutel uit Prestashop zodat wij voor jullie een laatste analyse kunnen doen.