Waar moet ik op letten als ik een migratie over 2021 wil laten uitvoeren?

Een migratie wordt uitgevoerd adhv de BTW-/grootboek-instellingen die op dat moment in tab Configuratie staan ingesteld.

Zijn deze instellingen na 1 juli 2021 niet gewijzigd tov de periode daarvoor? Dan kun je gerust een migratie aanvragen.

Heb je daar na 1 juli 2021 wijzigingen in aangebracht, bijvoorbeeld omdat je aangifte via OSS bent gaan doen? Dan worden verkopen van voor 1 juli met de nieuwe instellingen doorgezet.
Of tegengehouden, als er geen match meer is tussen het BTW-tarief uit de verkoop en het ingestelde BTW-tarief in tab Configuratie (eenzelfde situatie kan zich voordoen als er 6% verkopen uit 2018 gemigreerd moeten worden binnen Nederland).
2 voorbeelden ter illustratie;
* verkoop dd 1 april aan duitsland is met 21%. Per 1 juli rekenen jullie 19% naar duitsland, en in de instellingen staat daarom momenteel; DE19% naar omzetrekening 8050. De koppeling zet in een migratie deze verkoop niet door, omdat er geen match is tussen het BTW-tarief en landcode uit de verkoop en de instellingen in tab Configuratie.
* verkoop dd 1 april aan belgie is met 21%. Dat stond voor 1 juli op omzetrekening 8000 ingesteld. Na 1 juli rekenen jullie nog steeds 21%, maar hebben jullie een nieuwe omzetrekening ingesteld voor belgie. De koppeling zet in een migratie de verkoop door, op de nieuwe omzetrekening.

Indien de orders van voor 1 juli 2021 met andere tarieven in je webwinkel staan, dan erna; neem even contact met ons op om de mogelijkheden voor ene migratie te bespreken.