Hoe worden de BTW tarieven ingesteld?

Allereerst moet je er voor zorgen dat in Amazon je BTW aan staat en goed is ingericht. Als je via de Nederlandse Amazon marktplaats verkoopt zul je waarschijnlijk via de Nederlandse BTW tarieven verkopen. Als je via de Duitse Amazon marktplaats verkoopt zul je waarschijnlijk via de Duitse BTW tarieven verkopen. Het kan zijn dat je NL BTW nummer in Amazon ingesteld staat op A_GEN_STANDARD omdat dat BTW tarief van toepassing is op alle producten in alle marketplaces. Echter, op artikel niveau dien je in de product feed ook aan te geven welke BTW bij het artikel hoort (bijvoorbeeld A_GEN_STANDARD).

Binnen de koppeling heb je de keuze uit meerdere BTW schema's om een ideale mapping te maken naar het boekhoudpakket. Je kunt het schema dat je wil gebruiken instellen via de tab Configuratie van het dashboard https://uwkoppeling.webwinkelfacturen.nl.

Overleg wel altijd even met je boekhouder / accountant hoe je de BTW tarieven moet inrichten voor de verkoop vanuit Amazon en controleer ook met je boekhouder / accountant of de BTW correct geboekt wordt binnen je boekhoudsysteem.