Kunnen bedragen die op de bon worden gezet en niet direct worden afgerekend ook geboekt worden?

In Twelve is er een optie om bedragen op een bon te zetten en niet direct af te rekenen. Dit noemen we Bon Omzet. Voor een serie bonnen Omzet kan na verloop een deelbetaling worden aangemaakt. Dit noemen we Bon Betaald.

In principe zal de koppeling de bon boeken als deze betaald is, maar indien gewenst kunnen Bon Omzet en Bon Betaald apart geboekt worden. De koppeling plaatst de Bonnen Omzet dan op een aparte balansrekening. Bij een Bon Betaald wordt het betaalde bedrag vervolgens verschoven van deze speciale balansrekening naar de Betaalmethode tussenrekening.

Deze methode kan handig zijn als er een lange tijd zit tussen Bon Omzet en Bon Betaald. Immers voor de BTW-indiening dient de BTW gerekend te worden op de datum van Bon Omzet en niet op de datum van Bon Betaald. Ook geeft deze methode inzicht in de boekhouding welke bedrag de organisatie nog te goed heeft.

Wil je van deze optie gebruik maken neem dan contact op met Twelve.

Let op: De Bon Omzet en de Bon Betaald dienen een unieke tussenrekening te gebruiken om het bedrag van Bon Omzet tijdelijk te boeken.